Mentorstvo – trend ili realna potreba?

U današnje vreme pretrpani smo informacijama i mogućnostima sa svih strana, zbog toga ponekad deluje suviše teško doneti pravu odluku i izabrati pravac i cilj ka kome idemo. Poslednjih godina sve je više programa koji pored praktičnih radionica sadrže i rad sa mentorima. Zašto je to tako i šta mentorski rad zaista znači?

Od 2015. godine imala sam veliku čast i zadovoljstvo da budem mentor u nekoliko programa. Za mene je to iskustvo bilo inspiracija da pokrenem potpuno novi pravac u svom životu i budem još veća podrška drugima koji razvijaju svoje ideje i biznise. Zbog toga želim sa vama da podelim moje viđenje mentorstva, pre svega jer bih volela da sam ja pre 10 godina, kada sam počinjala, imala mentora pored sebe ko bi mi pomogao da neke izazove i pitanja prođem lakše i brže. To je osnovna ideja koja me danas vodi da drugima pomažem i svakodnevno smišljam i pronalazim nove alate i informacije za koje verujem da meni i njima mogu biti korisne.

Mentorstvo je predivan put neprekidnog učenja i deljenja znanja, iskustva, kontakata sa ljudima koji su vam bliski po vrednostima, interesovanjima i onome šta rade. Za mene mentorstvo je prilika da sve ono što sam prošla i naučila, godinama stvarala, danas upotrebim da pomognem drugima i na taj način ostvarim mnogo veći uticaj i doprinos svom okruženju. Na kraju dana to je osećaj koji čini da se osetim ispunjeno i sretno, zato sam tu 🙂

Ko je mentor?

Mentor je neko ko navija za tebe, ko stvara sigurno okruženje za razmenu ideja i podršku, podstiče promenu, neko ko vidi i podržava razvoj i ostvarenje ciljeva. Mentor treba da bude neko sa kim ti je prijatno, sa kim možeš iskreno razgovarati, postavljati pitanja i dobiti odgovore ili smernice koji će te podstaći na akciju. Mentor je neko ko sa tobom deli svoje kontakte, okuplja ljude sličnih interesovanja i povezuje ih, pomaže na putu promene.

Šta je mentorstvo?

Mentorstvo je pre svega dvosmerna ulica, prostor gde mentor i menti stvaraju sigurno okruženje za razmenu ideja, iskustava, kontakata, mišljenja i naravno podršku. Mentorski rad je živa stvar, projekat na kome rade obe strane i rezultati zavise od toga koliko će se svaka strana uključiti i aktivno učestvovati i doprinositi.  Mentorstvo je odnos gde zajedno radimo na unapređenju veština i znanja, postavljamo ciljeve i određujemo korake koje je potrebno ostvariti. Mentorstvo se pored rada na ideji ili biznisu bavi i lilčnim razvojem mentija, razvijanjem samopouzdanja, širenjem perspektive, proširenjem mreže kontakata i razvojem veština bitnih za uspeh.

Kako pronaći ili izabrati mentora?

Šeril Sandberg u svojoj knjizi „Korak napred“ poredi mentostvo sa čekanjem princa na belom konju. Ona vrlo jasno pravi razliku između toga kako muškarci i žene pristupaju ovoj temi. Muškarci razmišljaju o razvoju biznisa, a žene o razvoju karijere. Šta to znači? Muškarci će svesno svojim radom i rezultatima privući pažnju mentora koji će želeti da radi sa njima, dok žene idu okolo i pitaju da li i kako da nađu mentora, postavljajući sebe u poziciju da to treba da zasluže umesto da svojim rezultatima i strašću sa kojom rade ono u šta silno veruju i same privuku dobre mentore koji će ih sa zadovoljstvom podržati.

Studije pokazuju da mentori najradije biraju mentije na osnovu njihovog učinka i potencijala. Idealno je da se već nalaze u istom okruženju, da rade u istoj firmi ili na istim projektima, time se vreme upoznavanja značajno skraćuje i brže dolazi do razmene bitnih informacija i saveta. Ono što je meni bitno u radu sa drugima jeste da se poklapamo na nivou vrednosti, da su nam važne slične stvari jer tada mnogo lakše zajedno radimo na njima. Baš kao i pri izboru partnera, prijatelja, mentor je neko sa kim treba da ti bude prijatno, da mu veruješ i da se slažeš sa njegovim principima i načinom rada.

Razumevanje, otvorenost, poverenje i jasna komunikacija su ključni za uspešnost mentorskog odnosa, kao i kontinuitet u radu. Jedan sastanak nam može popraviti motivaciju i podstaći nas na neke korake trenutno, ipak za dugoročne rezultate potrebno je da mentorski rad traje određeni period, nekoliko meseci minimum. Na kraju nema ništa lepše nego raditi sa onima koji su spremni da prime savet, urade 150% domaćeg i cene vreme koje je neko za njih odvojio. Tada obe strane osećaju jak uticaj i rezultate odnosa koji grade što doprinosi još većoj motivaciji i daljem razvoju.

Šta je bitno da znate i uradite na početku mentorskog rada?

Na početku mentorskog rada postavljamo teme i ciljeve na kojima želimo da radimo. Jako je bitno da komunikacija uvek bude jasna i otvorena, da napravimo sigurno okruženje za rast i razvoj. Jasnim postavljanjem ciljeva i očekivanja obe strane određuju svoju odgovornost u odnosu koji grade i korake koje svaka strana treba da preuzme. Postavlja se cilj, koraci na putu do ostvarenja i vremenski okvir u kome želimo da radimo na tome. Naravno, sve ovo je podležno promenama u toku rada usled spoljnih uticaja i promena mišljenja samog mentija, zbog čega je upravo poželjan duži vremenski okvir u radu.

Kako uspešno postaviti cilj u mentorskom odnosu?

Pre svega menti treba da jasno komunicira svoja očekivanja, šta je to što očekuje od zajedničkog rada. Osnovno pitanje je zašto? Zašto odvajamo svoje vreme, na čemu radimo i kako to doprinosi unapređenju mentija i njegove ideje. Ukoliko se ne postavi jasan cilj postoji velika verovatnoća da će obe strane izaći nezadovoljne, sa osećajem da ništa nisu postigle. Drugi korak je identifikovanje potrebnih koraka da bi svoj cilj ispunili, šta nam je sve potrebno? Treći korak je kako i odnosi se na strategiju kako ćemo dostići postavljen cilj. Koji su to koraci koji će nas dovesti tamo gde želimo da budemo? Odgovore na ova pitanja možemo uraditi i pre započinjanja mentorskog odnosa upravo sa idejom da lakše shvatimo ko bi nam odgovarao, ko se uklapa u profil naše strategije i puta kojim želimo da idemo. Ne mora to biti osoba iz iste branše, dovoljno je da ima iskustvo i kontakte koji nam mogu značiti na našem putu.

Šta sam ja naučila kao mentor tokom prethodnih godina?

Mentorstvo je u moj život donelo puno novih ljudi, sjajnih ideja i neverovatne energije. Shvatila sam koliko volim da radim sa drugima na razradi njihovih ideja, koliko mi puni baterije taj početni entuzijazam i iznad svega radost kada vidim koliko mogu svojim iskustvom i znanjem nekome pomoći. Od 2015. godine radila sam sa više od 200 timova i pojedinaca, držala treninge i radionice, pripremala ih za prezentacije i naučila puno od njih. Pre svega potvrdila sam da kada je srce na pravom mestu podrška će uvek doći. Naučila sam koliko nekada ta prva podrška i vera mogu da znače i da zaista budu vetar u leđa idejama koje su ispred svog vremena. Uvidela sam i koliko su posvećenost, trud i istrajnost ključni koraci na putu svakog uspeha.

Kako izgleda mentorski program Živi*Radi*Voli?

Iz svega što sam prošla kao mentor u drugim programima rodila se želja da napravim svoj program podrške za one koji imaju ideju i ne znaju odakle da krenu i one koji već neko vreme rade i jednostavno se osete zaglavljeno i nisu sigurni koji je sledeći korak. Zbog toga se moj program sastoji od snimljenih lekcija, grupnih online sastanaka i konsultacija 1:1. Struktura lekcija obuhvata sve bitne teme na putu razvoja ideje i biznisa. Kroz online grupne sastanke želim da stvorim podržavajuće okruženje gde možemo da razmenimo iskustva, prepreke i izazove i učimo jedni od drugih, da shvatimo da nismo sami na tom putu i da deljenjem možemo više i bolje.

Na kraju sam koncept mog mentorskog programa sam upravo pokušala opisati kroz tri reči koje ga predstavljaju Živi*Radi*Voli kao 3 osnovne komponente ispunjenog života. Živi iskreno – Radi predano – Voli beskrajno.

Ako želiš više informacija o mom mentorskom programu klikni ovde, prijave su otvorene jednom godišnje, u martu mesecu. Pored toga radim i 1 na 1 konsultacije, a za dobru ideju uvek se nađe vremena za neku besplatnu šolju razgovora 🙂

Ukoliko imaš neko pitanje za mene piši mi na pisem@sonjadakic.com. Biće mi drago da se upoznamo i zajedno radimo na onom što je tebi bitno. Svako dobro ti želim!